ماساژ دست و پا برای رهایی از درد

بسیاری از سردردها، دردها، بی‌خوابی ها و اضطراب ها از طریق ماساژ دست و پا توسط دستهای خودمان قابل درمان اند، پس همین امروز درباره نحوه انجام آنها یاد بگیرید.

دختر نشسته است و پای خود را با دستانش ماساژ میدهد

شاید در جامعۀ امروز بسیاری از مردم از فواید ماساژ بی‌اطلاع باشند. بسیاری از سردردها، دردها، بی‌خوابی ، تنش و اضطراب از طریق دست‌هایمان قابل درمانند. ماساژ درمانی علاوه بر این فواید، می‌تواند فرد را از لحاظ جسمی ‌و روانی درمان کند که در این میان می‌توان به بهبود گردش خون، آرامش عضلات و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد. از سویی ماساژ سیستم لنفاوی را تحریک کرده و دفع مواد زاید بدن را تسریع می‌بخشد و در نهایت احساس خوبی را در بدن القا می‌کند که با هیچ درمان دارویی جدیدی قابل مقایسه نیست.

به گفته محققان اثرات خود ماساژ درمانی به اندازه ماساژی است که یک درمانگر انجام می‌دهد. شما در طول روز می‌توانید خود را در زمان‌های مختلف ماساژ دهید؛ بطور مثال زمانی که تلویزیون تماشا می‌کنید، پاهای خود را ماساژ دهید. در زمان صحبت کردن با تلفن، دست‌هایتان را ماساژ دهید. وقتی روی پوست خود را ماساژ می‌دهید از روغن استفاده کنید.

ماساژ پاها

  1. یک دست خود را روی پا و دیگری را زیر کف پا قرار دهید و به آرامی‌ از انگشتان پا به سمت قوزک ماساژ دهید و این حرکت را به سمت انگشتان ادامه داده و تکرار کنید.
  2. پا را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر انگشتان هر پا را محکم فشار داده و به آرامی ‌بکشید.
  3. با انگشت شست از قسمت بالایی کف پا، به صورت خطی فشار محکم به مرکز کف پا وارد کنید و در قوس و برآمدگی پا، فشاری چرخشی اعمال کنید. این حرکت را در 2 کف پا انجام دهید.
  4. یک پا را نگه داشته و به پای دیگر آرام مشت بزنید و با حرکات انگشتان دست در سراسر کف پا حرکات چرخشی انجام دهید.
  5. از قوزک پا تا ناحیه ران را با دستان خود ماساژ داده و آن را 5 بار تکرار کنید.
  6. زانو را با فشار چرخشی انگشتان در ناحیه کاسۀ زانو ماساژ دهید. ماساژ پا پس از یک ایستادن طولانی می‌تواند عضلات پا را آرام کرده و به حالت اول بازگرداند. همچنین ماساژ منظم ران، سیستم لنفاوی را تحریک کرده و ظاهر ران‌ها را بهبود می‌بخشد.
خانم بدون شلوار در حال نشسته پای خود را ماساژ میدهد
خودماساژدهی

ماساژ کف پا (رفلکس زون تراپی)

ماساژ کف پا یکی از انواع ماساژ است. ماساژ یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها برای رهایی از درد است. افراد در زمان‌های مختلف دست به این کار می‌زنند. اگر دقت کرده باشید، گاهی وقت‌ها که در بخشی از بدن احساس درد و ناراحتی می‌کنیم، ناخودآگاه آن نقطه را ماساژ می‌دهیم یا زمانی که سردرد داریم، شروع به ماساژ شقیقه و پیشانی خود می‌کنیم. ماساژ، واکنشی طبیعی و غریزی به وجود درد یا عارضه‌ در بدن است که گهگاه به آن رو می‌آوریم.

با اینکه افراد تصور می‌کنند برای انجام ماساژ درمانی، حتماً باید هزینه زیادی را بپردازند، باید گفت که هرکس می‌تواند ماساژ درمانی را بدون تقبل هیچ هزینه‌ای روی خود انجام دهد. بسیاری از افرادی که می‌گویند به هیچ وجه دست زدن به پاهایشان را دوست ندارند از یک ماساژ محکم و ریتمیک پا لذت می‌برند. اما این ماساژ باید واقعاً محکم باشد وگرنه شما را غلغلک خواهد داد.

اگر زائو در بخش عمده‌ای از زمان زایمان در تخت خود نشسته یا دراز کشیده باشد، ماساژ پا می‌تواند یک گزینه ایده‌آل باشد. همراه زائو می‌تواند از قوزک تا نوک انگشتان را محکم ماساژ دهد یا دایره‌های کوچکی با انگشتانش در کف پاهای زائو بکشد. زائو ممکن است در زمان زایمان احساس کند که پاهایش بسیار سرد شده‌اند؛ در این صورت ماساژ پا می‌تواند به گرم شدن آنها کمک کند.

ماساژ دست‌ها

  1. پشت دست‌ها را تا مچ محکم فشار داده و به آرامی‌ بازگردید و میان کف دست و انگشتان را فشار دهید.
  2. هر انگشت را به تنهایی فشار دهید و با انگشت خود حرکت چرخشی را اطراف مفاصل آن انجام دهید. انگشت را نگه دارید و آن را آهسته بکشید.
  3. میان تاندون‌های پشت دست خود را با انگشت ماساژ دهید.
  4. دست‌های خود را از کف دست تا انتهای مچ، با انگشت فشار چرخشی دهید.
  5. کف دست خود را از نوک انگشتان تا مچ ماساژ دهید.
مرد دست خود را ماساژ میدهد
ماساژ کف دست

مطالب زیر برای افزایش دانش و آگاهی شما مفید خواهند بود:

دیدگاهتان را بنویسید